söndag 27 februari 2011

Ensam hemma–Dag 1

Första dagen idag. Skjutsade Micke till bussen strax efter 7 i morse. Mamma var här med Malva. Eller rättare sagt, Malva sov och mamma var här. För självklart passade lilla fröken på att sova till 8.15 när mamma och pappa var tvungna att gå upp kl 6.

Dagen har i alla fall gått bra. Vi har varit hos mormor och morfar, busat, lekt och ätit söndagsstek. Söndagsstek med sås och potatis resulterade i ett barn med sås överallt. Hela ansiktet, armar och på något sätt även i örat. Det var inte så mycket att göra annat än att stoppa fröken i ett bad. Och eftersom mormor och morfar inte har något badkar hamnade hon i diskhon i köket. Och det var väldigt uppskattat. Malva älskar att bada och nu fick hon dessutom stänka ner både mormor och köket på en gång, hon skrattade så hon tjöt.

Det känns inte riktigt som att Micke har åkt trots allt. Det känns mera som att han har jobbat idag, han har ju vissa dagar när han har långa arbetsdagar. Det känns som att han snart kommer att komma in genom dörren, berätta om sin dag och sen går vi och sover tillsammans. Tror egentligen inte att jag kommer att inse förens imorgon när jag vaknar själv i sängen att han faktiskt inte är här. Att han har åkt och inte kommer hem på länge. Nu ska jag krypa i säng. Ensam. Hoppas på att få sova i alla fall och det vore ju underbart om Malva sov till 8 även imorgon. Fast jag tror vi får räkna med uppstigning vid 6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar