fredag 28 januari 2011

Vårt fredagsmys…

… som så många andras fredag är våra fredag heliga. Jag gillar verkligen fredagar, även om lördagar för mig är ännu bättre, framför allt om Micke har ledig helg.
Men, tillbaka till fredagen. Vi äter alltid middag tillsammans, hela familjen. Det är supermysigt att sitta vid köksbordet, prata igenom dagen och skratta och äta tillsammans. Idag blev det Tacos. Var supersugen på det idag, trots att vi åt det förra fredagen också. Men innan dess var det länge sen, så var väl därför det kändes så bra igen. Efter maten så leker och myser vi med Malva. När hon börjar bli trött, vilket oftast inträffar någon gång mellan sju och halv åtta så blir det pyjamas och tandborstning innan mamma får en puss och kram och sedan går hon upp med pappa, får välling i sängen och somnar oftast ganska fort.

Sedan fortsätter våran kväll. Vi ser på Lets Dance, så mycket Svensson är vi. Under den här våren har vi börjat med en ny vana. Vi har börjat testa oss igenom Ben & Jerrys sortiment med glass. Varje fredag tar vi fram en ny smak och så delar vi på en bägare. Smaskigt värre, även om det har varit lite varierande mellan smakerna. Nedan följer en snabb recension av de smaker vi hittills testat. Det är mina åsikter, men tror att vi faktiskt har varit ganska överens Micke och jag.

 

Fairly Nuts:
Karamellglass med rejäla bitar av kanderade nötter och virvlar av krämig kolasås

OJ, vilken supergod glass! Både Mickes och min favorit. Supergod glass, utan att bli för söt och sliskig, och de kanderade mandlarna är så goda. Det här är definitvit våran favorit. Även jag, som inte är en väldigt stor favorit av glass kände när den var slut att jag gärna hade tagit lite till. Extra plus för att den är rättvisemärkt.

Betyg:

ÖÖÖ ÖÖÖÖÖÖÖÖÖöglass

 

Vecka två blev det denna:

Strawberry Cheesecake
Jordgubbscheesecake-glass med fylld med massor av jordgubbar och ett virrvarr av krossade kakor

Nja, den här var inte lika bra. Glassen var helt ok, tycker att den kunde ha smakat mera jordgubbe dock. Det som gjorde att jag blev skeptisk var kaksmulorna, de tog över för mycket i smak och konsistensen blev konstig. Dock var det gott med de stora jordgubbsbitarna, så det drar upp betyget något.

Betyg:

ÖÖÖÖÖÖ

Vecka tre blev det denna:

Baked Alaska
Vaniljglass med flödande virvlar av marshmallows och smaskiga isbjörnar av vit choklad.

En bra glass. Själv vaniljglassen hade en bra smak och det passade bra med marshmallows och vit choklad till. Dock blev den lite söt, det hade nog varit bättre om det varit lite mindre marshmallows och lite mindre vit choklad. Men väldigt god smak.

Betyg:

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

Och slutligen, ikväll har vi mumsat på denna:

Phish Food
Chokladglass proppad med sega marshmallows, kolasås och chokladfiskar

God glass och perfekt om man gillar choklad. Mycket chokladsmak på glassen, så där passade marshmallows och kolasås bra till som gjorde det hela lite sötare. Mycket mäktig, vi orkade inte hela, trots att vi delade på en. Goda chokladfiskar. Extra plus för att den är rättvisemärkt.

Betyg:

ÖÖÖÖÖÖÖÖÖöglass

 

Det var det hela hittills. Om en vecka är det dags att prova ny smak. Tipsa gärna om vilken som är eran favorit Ler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar