söndag 27 januari 2013

Ett år som bara försvann....

Vad hände egentligen, vart tog resten av 2012 vägen? Ett år som på något sätt bara rullade på, som försvann utan att speciellt mycket hände. Och ändå hände massvis med saker. Som att jag halkade in av en tillfällighet på ett tillfälligt jobb, men där jag blev kvar och snart varit i ett år? Som att vi fick en fantastisk fin gudson som vi hoppas kunna dela så mycket om möjligt av hans liv, även om många mil skiljer oss åt? Som att vi renoverat två av rummen i vårt hus och att allt blev så bra?

Som att vi hastigt och helt oväntat förlorade en av våra finaste familjemedlemmar, våran älskade vovve?  Som att vi genom en mindre chock fick reda på att Malva ska bli storasyster, något vi planerat och hoppats på men aldrig räknat med skulle ske så fort? Som att min allra finaste vän och hennes sambo fick sin fina lilla pojke? Som att ett annat par nära vänner också fick en liten pojke?

Som sagt, 2012 bara hände, och vi försökte följa med. Så många minnen och tankar när man tänker tillbaka. Och nu när man tänker framåt finns i stort sett en tanke, och det är den om att vi snart blir fler i vår familj. Vårt andra, och med allra största sannolikhet sista, barn kommer snart till världen. Vi har nu mindre än två månader kvar till beräknad förlossning, och vi är alla spända och förväntansfulla inför det som ska komma. Tror ju inte direkt att man kan förbereda sig inför en sådan här sak, och oavsett vem man pratar med och vart man än läser så handlar allt om "tvåbarns-chocken". Men det e klart att det går, vi är ju inte de enda som går igenom detta. Och då känns det väldigt skönt att Malva ändå är lite större nu när småsyskonet kommer. Hon kan redan så mycket och är redan så stor, inga blöjor eller nappar sen en lång tid tillbaka och hon klarar det mesta själv. Nu sista veckorna har hon lärt sig att ta på sig alla sina ytterkläder själv, vilket kanske låter simpelt, men det e mycket kläder som ska på och det underlättar så mycket för mig nu nu när man inte själv är så smidig längre om jag slipper dra i overaller och tröjor. Vantarna och skorna behöver hon fortfarande lite hjälp med, men det är ju en bråkdel av allt, så det är så smidigt nu på morgnarna när man ska iväg.

Som sagt, ett fullspäckat 2013 står vi inför där det viktigaste självklart blir våran nya familjemedlem. Men även andra höjdpunkter är redan inplanerade. Barndop är inplanerat både för vänners barn och våran egen lilla knodd, och även ett bröllop har vi att se fram emot. Jag hoppas på att kunna blogga mer, om inte annat för att det är roligt att ha och se tillbaka på senare, när även liten börjar bli stor. Läste en del av inläggen från när Malva var liten häromdan och är glad att de finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar